Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
  Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri Öncesi Esnaf Ziyareti

Geleneksel Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri öncesi Ağlı Dernekler Federasyonu ve Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Esat KALAY ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik.

Leyleklerimiz Nihayet Uçmaya Başladılar

Yavru iken anneleri ölen ve belediyemiz görevlilerince besleyip büyütülen leyleklerimiz nihayet uçmaya başladılar. Artık yuvadan ayrılıp uçarak tarlada bayırda çayırda kendi yiyeceklerini kendileri bulabiliyorlar. Tam olarak uçma yeteneklerini geliştirdikleri zaman başka diyarlara göç etmeye başlayacaklar.

İlçemize Ziyaret

Tunus Devleti Kur'an-ı Kerim Kursları Birliği Vakfı Genel Başkanı ve Mali Sekreter Dr. Muhammed Meşfer, Muhammed El Atraş, Vakıf Genel Müdürü Selma Şerif ve aileleri ile birlikte İlçemizi ve Tunus türbesini ziyaret ettiler. Bizde kendilerine eşlik ederek İlçemiz ve Tunuslar köyündeki Muhammed Tunusi Türbesi ile ilgili bilgiler aktardık. Misafirlerimizi gerektiği şekilde ağırladık.

Kastamonu Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Seyit AYDIN Belediyemizi ziyaret etti. İlçemizle ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Etkinlikleri

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Etkinlikleri 19:30 da Kaymakamımız Sayın Abdulkadir ÇELİK, Belediye Başkanımız Sayın Şahin ÇOLAK, İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Amirimiz, Siyasi Parti temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kamu Kurumlarının amirleri ve personelleri, muhtarlarımız, dernekler temsilcileri ,vatandaşlarımız ve Türk bayraklarıyla meydana koşan çocuklarımız bir arada, siren eşliğinde şanlı bayrağımız en önde olmak üzere yürüyüş ile başladı. İlçemiz cadde ve sokakların geçilmesinin ardından aynı noktada yürüyüş sona erdi.

Ardından Şehitlerimizi Anma Programı saat 20.00’de Merkez Camii önünde Açılış Konuşması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. 15 Temmuz Şehitlerimize ithafen Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dualar okundu.

Ardından Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı gösterilerini yaptılar. Sonrasında aniden başlayan yağmur nedeniyle Belediye Düğün Salonunda devam eden programda Kaymakamımız Sayın Abdulkadir ÇELİK ve Belediye Başkanımız Sayın Şahin ÇOLAK, İlahiyatçı Refik YAZGAN 15 Temmuzla ilgili kalabalığa hitaben konuşmalarını yaptılar. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Halk Koşusunda ve masa tenisinde derece elde edenlere ödülleri verildi.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için selalar okundu. Ülke geneli ortak yayına geçildi. Ardından şehitlerimiz ve gazilerimizin onuruna vatandaşlarımıza yemek ikram edildi. Kur'an-ı Tilavetleri ve sabah namazının ardından program son buldu.

Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri

Geleneksel Ağlı Kültür ve Yaz Etkinliklerinde (Kale Şenlikleri, Panayır, Türk-Tunus Dostluk Günleri) 9-13 Ağustos 2017 tarihlerinde Ağlı Kalesinde buluşalım.

Kasaplarımızın Bulunduğu Meydana Boğa Heykeli Yerleştirildi

Ağlı' mızla özdeşleşen et ve et yemeklerinin lezzetiyle meşhurlaşan ve ayrıca hayvancılığı da ön plana çıkarmak için Belediyemizin öncülüğünde Ağlı Dernekler Federasyonunun  sponsorluğunda bir Boğa Heykeli kasaplarımızın bulunduğu meydana yerleştirilmiştir.

Belediye Başkanımız Sayın Şahin ÇOLAK' ta Ağlı Dernekler Federasyonuna Teşekkür ederek yöremizin şivesiyle bir dörtlük yazarak kompozisyonu tamamlamıştır.

"Kekük otuynan doyurduk,
Dağda bayırda böyüttük,
Yemek üçün iyicenez gavurduk,
En gözel yerini size ayurduk."

Afiyet Olsun... Demiştir.

İlçemizde Bulunan Şehit Yakınlarına ve Gazilerimize Ziyaret

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ,Kaymakamımız Sayın Abdulkadir ÇELİK, Belediye Başkanımız Sayın Şahin ÇOLAK ve Protokol üyelerimizle birlikte, İlçemiz Selmanlı Köyüne gidilerek Şehit Kemal KAHVECİ' in ailesine ziyarette bulunuldu. Ardından Bereketli Köyünde yaşayan Kıbrıs Gazisi Cemal ERGİN ve Danacı Mahallesi Aşağıgerişte yaşayan Kore Gazisi Fazlı TOPAL' a ziyarette bulunuldu.

İlçemizde Bulunan Şehit Mezarlarına Ziyaret

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi  ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri  kapsamında ilçemizde bulunan şehitlerimiz ziyaret edilerek dualar edildi.

Anneleri Ölen Yavru Leyleklerin İhtiyaçları Giderilmeye Çalışılıyor

Her yıl ilçemize 24 martta gelen ve artık ilçemizin simgesi halini alan leyleklerimizden anne leylek yaklaşık 1 ay önce yüksek gerilim hattına kapılarak telef oldu. Kuluçka dönemi yaşadıkları için yalnız kalan 4 yavru leyleklere, baba leylek bakmakta güçlük çektiği gözlemlendi.
     Her gün belediyemiz ve ilçe halkımız tarafından itfaiye aracı ile yuvanın bulunduğu evin çatı kısmına çıkılarak yavrulara su, et, ekmek ve vb. yiyecekler verilerek ihtiyaçları giderilerek büyütülmeye çalışılıyor.

Video İçin Tıklayın