» İlçemizde Meslek Yüksek Okulu Heycanı

Kastamonu üniversitesine bağlı meslek yüksek okulunun bir kolunun ilçemizde açılması için girişimler başlatıldı. Belediye başkanımız ve il genel meclis üyelerimiz önce Kastamonu Üniversite Rektörü Bahri GÖKÇEBAY' la görüşerek kendisinden konuyla ilgili söz aldılar. Konuyu Kastamonu Milletvekillerine taşıyan Hey yet Milletvekillerinden de olumlu görüş aldıktan sonra yola çıktılar.

İlçemizde birkaç yıl önce hastane binası olarak yapılan yetkililerin verdiği bilgiye göre nüfusumuzun az olması nedeniyle hastane olarak hizmet vermesinin mümkün olmadığı belirten binanın M.Y. Okulana tahsisi için gerekli girişimler başlatıldı. İlçemize gelen Rektör GÖKÇEBAY Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanlarımızla hastane binasını gezdi. Binayı oldukça beğenen Rektör GÖKÇEBAY bu bina iç kısmında yapılacak değişiklikle okula çevrilebilir fakat yeterli olmaz. Bunun yanına yeni bir bina yapmamız veya bir bina daha tahsis etmeniz gerekir dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri GÖKÇEBAY Ağlı' daki bu heycanı çok beyendiğini belirterek bu idealinizi gerçekleştirmek için hemen Ağlı Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneğini kurun bende her türlü yardımı yapacağıma söz veriyorum dedi.