» İlçemizde Yüksek Okul Toplantısı Yapıldı

İstanbul' da kurulan Ağlı Okul Yaptırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin kurucularından bazılarının ve İstanbul' daki ilçe ve köy dernek başkanlarının ilçemize gelişleriyle ilçe merkezinde belediye konferans salonunda toplantı yapıldı. Toplantıya Ağlılı lar oldukça yoğun ilgi gösterdiler yaklaşık yüz kişinin katıldığı toplantıya İstanbul' dan yaklaşık 15 kişi katıldı.

İlçemizdeki toplantı   Belediye Başkanımızın yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Belediye Başkanımız meslek yüksek okuluyla ilgili bu güne kadar gelinen süreci anlattı. İstanbul' da yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dernek kurma komisyonu aldığı görevi en kısa sürede yerine getirerek derneği kurdu, kendinelerini tebrik ediyorum. Derneğimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi. Toplantıya katılanlar yüksek okul derneğinin kurulmuş olması haberini alkışlarla karşıladılar.

Toplantının devamında il genel meclis üyeleri de söz alarak konunun gelişimi hakkında bilgi verdiler. Ağlı Okul Yaptırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Kurucuları Mehmet MEMUR, Aydın ÖZKAN, Satı YÜRÜK yaptıkları konuşmada İstanbul okul yaptırmaya hazır aynı heyecan ilçemizde varmı görelim diye gelmiştik burada da aynı heyecanın var oluşunu görmek bizi mutlu etti dediler. Ağlı Dernek Başkanı Kemal ETİŞKEN, Turnalı Dernek Başkanı Yusuf USTA, Akçakese Dernek Başkanı Ömer GÖZÜBEK, Kabacı Selmanlı Köyleri Dernek Başkanı Faik KAHVECİ, Adalar Tunuslar Müsellimler Köyleri Dernek Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Yufkacılar Odası Başkanı Ayhan ÜNAL yaptıkları konuşmalarda Okulun yapılması için her türlü katkı yapmaya hazır olduklarını bu konuda heyecen duyduklarını belirttiler ve hep beraber birlik beraberlik içinde her konuda başarılı oluruz dedier.

Toplantıya katılan Ağlılı lar da söz alarak İstanbul' dan gelen gurbetçi hemşerilerimize ve dernek kurucularına teşekkür ettiler. Konuşan herkes birlik beraberlik için de yüksek okulu ilçemizde hayata geçirebiliriz dediler. Toplantının sonuna doğru İlçemiz Kaymakamı Serdar KARAL katıldı. Yeni kaymakamımız da yaptığı konuşmada sizler birlik beraberlik içinde olursanız bunu başarırsınız, bende üzerime düşen hizmeti yapmaya hazırım dedi. Böylece toplantı sona erdi.

Dernek kurucuları ilçe ve köy dernek başkanları İstanbul' dan gelen diğer hemşerilerimizle birlikte İlçe Kaymakamımızla Belediye Başkanlık makamına geçerek orada bi süre sohbet ettiler. Daha sonra gurbetten gelen hemşerilerimiz İstanbul' a döndüler.