» A.T.M Derneği nden Tunus Günü

A.T.M Adalar Tunuslar Müsellimler Köyleri Derneği 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak Türkiye-Tunus Dostluk gününe hazırlanıyor. Tunuslu büyük bir zatın savaşarak gelip yerleştiği kendi ülkesinin adını taşıyan Tunuslar köyünde kalan bu zatın türbesinin bulunduğu Tunus tepesi denilen bölgede birtakım etkinlikler yapılacak. A.T.M Dernek başkanı Ayhan ÜNAL ve Derneğin yönetim kurul üyeleri değişik zamanlarda Anakara ya giderek Tunus cumhuriyeti büyük elçisiyle görüştüler ve büyük elçiyi köylerine davet ettiler.

Büyük elçi 27 Haziranda Tunuslar köyüne geleceğini belirtti. Bunun üzerine harekete geçen Dernek Başkanı Ayhan ÜNAL, Nihat YILMAZ, Satı Mehmet ARSLAN, Satı Mehmet HELVACI, Murat ÖZTÜRK önce Kastamonu Valiliği ne, İlçe Kaymakamlığına, Belediyemize müracaat ederek hem bilgilendirme yaptılar hem de kendilerine yardımcı olmamızı istediler.

Belediye Başkanımız Muharrem DİNÇ Dernek Başkan ve üyeleriyle birlikte Tunuslar Köyü girişindeki Türkiye Tunus Çeşmesinde incelemeler yaparak orada birtakım düzenlemeye yardımcı olacağını belirti. Tunuslar köylüleri heyecanla 27 Haziranı beklediklerini belirterek dernek mensuplarına ve belediye başkanımıza teşekkür ettiler.