» Çanakkale Zaferinin 96. Yılında Şehitlerimizi Minnetle Şükranla ve Rahmetle Andık

Çanakkale zaferinin 96.yıl dönümü ve 18 Mart Şehitlerimizi anma günü ülkemizin her tarafında olduğu gibi İlçemizde de büyük coşkuyla kutlandı.
18 Mart Cuma günü gerçekleşen program saat 09 45 de Belediye binası önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. İlçe jandarma Komutanlığından bir astsubayın sunumuyla başlayan programda ilçe kaymakamlığı Garnizon komutanlığı Belediye Başkanlığımız çelenklerini koydular. Saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşı sonrasında yağmurun hızlanmasıyla birlikte programın geri kalan kısmı ilçemiz merkezindeki iftar çadırında gerçekleşti.
Buradaki programda jandarma astsubay Zekayi Dede tarafından günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapıldı. Jandarma Astsubay yaptığı konuşmada Çanakkale savaşı dünyada eşi benzeri olmayan bir savaştır burada ittifak devletleri en güçlü donanmalarıyla ülkemize saldırmışlar kahraman Türk ordusu imkânsızlıklar içinde karşı koyarak düşmanı yurdumuzdan kovmuş ve bu millete büyük bir zaferi hediye etmiştir. Bütün şehitlerimizi minnetle rahmetle anıyoruz dedi.
Bir kız bir erkek örgencinin konuyla ilgili okudukları şiirle devam eden programda Belediye Başkanımız Muharrem Dinç’te kısa bir konuşma ve günün anlam ve önemi üzerine yazılmış bir şiir okudu. Başkan Dinç konuşmasında Çanakkale Zaferi normal akıl ve mantıkla algılanamayacak eşi benzeri yaşanmamış bir savaştır. Dünyanın en modern orduları günün en gelişmiş silah ve donanmalarıyla Çanakkale boğazına geldiler bunların tek bir amaçları vardı buda ülkemizi istila etmek Müslüman Türk milletini eğemenlikleri altına almaktı.  Yeterli silahı olmayan yokluk ve imkânsızlık içinde mücadele eden Türk askerini hemen alt edip ülkemize sahip olmanın hayalleriyle geldiler. Her şeyi hesaplamışlar ama Müslüman Türk Milletinin bir özelliğini düşünmemişlerdi buda Türk milletinin göksünde taşıdığı imanıydı inancıydı işte bilmedikleri bu büyük farkı da Çanakkale de örgendiler. Yüz binlerce Türk evladı vatanlarını vermemek için canlarını verdiler şehit oldular. Onlar ölerek ölümsüzleştiler biz şehitlerimizi bu gün 96 yıl sonra şükranla minnetle rahmetle ve zafer mutluluğuyla anıyoruz inanıyorum ki 196 yıl sonrada bu ölerek ölümsüzleşen kahramanlar aynı coşkuyla anılacaklardır dedi Belediye Başkanımız bu konuşma sonrasında Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine itafen yazdığı Şiiri büyük bir coşkuyla okudu ve ilk program böylece sona erdi.
Konuyla ilgili ikinci program (YİBO) Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda yapıldı. YİBO salonunda gerçekleşen programda ilköğretim ve lise örgencileri birlikte günün önem ve anlamını belirten şiirler okudular. Çanakkale savaşı sırasında yaşanan bilinen birçok olayı tiyatro oyunuyla sergilediler. Öğrencilerimiz Çanakkale konulu tiyatroyu çok başarılı oynadılar salonda buluna izleyicileri âdete o günlere götürdüler. Örgencilerimizi kendilerini bu güne hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor Şehitlerimizi Minnet Şükran ve Rahmetle anıyoruz.