» İlçemize İki Yüz Elli Bodur Elma Ağacı Dikildi

İlçemiz Kabacı Köyünden olan İstanbul da Yaşayan İnşaat Mühendisi Şahin Tümler Aslen Düzceli kendisi gibi İstanbul da yaşayan Bacanağı İbrahim Arıcı ve Samsunlu arkadaşları Nail Başaranla İlçemize gelerek Nail beyin Samsundan getirdiği 250 adet yüksek verimli bodur elmanın bir kısmını hemen diktiler bir kısmını da belediyemize ve komşularına hediye ettiler.

Şahin Tümler ve misafirleri Belediye Başkanımızı da ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Elma fidanlarını Samsundan ilçemize getiren Nail Başaran bu elmaların çok yüksek verimli olduğunu belirti. Başaran bu elmalar bodurdur bir insan boyunda olurlar. Bu yıl dikilen fidanlar gelecek yıl meyve verirler ben Samsunda kendi köyüme de birçok komşuma tavsiye ettim. Diktirdim. Komşularım çok memnun olduklarını belirtiler. Samsunlu misafirimiz Nail Başaran kendisine ait üç yıllık dört yüz elma ağacından on ton elma aldığını belirtti.