» Tarım İl Müdürlüğü Çiftçilerimizi Destekle İlgili Bilgilendirdi

Kastamonu Tarım İl Müdürlüğünden İlçemize gelen İl Müdür Yardımcısı Ayhan Büyükçağlayan, Destekleme Şube Müdürü Abdullah Saray, Bitki Koruma Şube Müdürü Sadık Yalçın, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Murat Türkmen ve ekip arkadaşları 2011 yılı tarımsal desteklemeleri hakkında çiftçilerimizi bilgilendirdiler.

2011 yılı desteklemeleri ile ilgili hayvansal üretimde “anaç sığır desteği, anaç manda desteği, buzağı desteği,  besicilik erkek sığır desteği”, bitkisel üretimde ise sertifikalı tohum kullanımı ve sertifikalı tohum desteği gibi konular katılımcılara anlatıldı.

Belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe kaymakamımız Serdar Karal katılırken ilçe dışında olan Belediye Başkanımız katılamadı. İlçemiz çiftçileri bilgilendirme toplantısına çok yoğun ilgi gösterdiler. Salon doldu sonra gelenler programı ayakta takip etmek zorunda kaldılar.

Programa katılan Çiftçilerimiz Tarım İl Müdürlüğü Yetkililerini dikkatle dinlediler. Konuşmalar sonrasında soru cevap kısmına geçildi. Katılan çiftçilerimiz kafalarına takılan birçok konuyu yetkililere sordular. Tarım İl Müdürü yetkilileri kendi bölümlerini ilgilendiren sorulara cevaplar verdiler. Sonradan görüştüğümüz yekiler katılımdan çok memnun olduklarını belirttiler halkımıza duyarlı oldukları için teşekkür ettiler. Görüştüğümüz çiftçilerimizde yapılan bilgilendirme toplantısından memnun olduklarını belirterek bu tür toplantıların çok yararlı olduğunu söylediler.

Haber ve resimler: Mehmet Sait YULU