» İlçemiz de İlköğretim okulları arası bilgi Yarışması Yapıldı

İlçemiz merkezinde bulunan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) ve Nedime Kaya İlköğretim Okulu arasında bilgi yarışması yapıldı. Belediyemiz Konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya İlçe Kaymakamımız Serdar Karal, Jandarma Komutanı Hakan Çakır, Belediye Başkanımız, Emniyet Amiri Uğur Koyuncu, kurumların yöneticileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Milli eğitim İlçe Müdürü Dede Sarı’nın idaresinde gerçekleşen yarışmada jüri Başkanlığını Kazım erdem Lisesi Müdürü tarih Öğretmeni Yakup Aydın yaparken Jüri üyeliklerini aynı liseden Türk dili edebiyat Öğretmeni Nadir Acep, tarih Öğretmeni Hatice Selçuk, matematik Öğretmeni Hüseyin Murat Beyhan yaptılar.

Bilgi yarışma programının sunuculuğunu Kazım Erem Lisesinden Türk dili edebiyat Öğretmeni Neslihan Coşkun yaptı. Program öncesinde Milli eğitim Müdürü Dede sarı Yarışmanın ve Programın önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Dede Sarı bu tür programların bundan böyle daha sık yapılacağını örgencilerin kendilerini hazırlamalarını istedi. Katılanlara teşekkür etti.

Yarışmada her iki okulu dörder örgenci temsil etti. Okulun müdür ve öğretmenleri okulları adına yarışacak dört öğrenciyi kendileri seçtiler. Yatılı Bölge İlköğretim Okulu adına Esma Kayıkçı, Sevgi Köse, Mustafa İnal, Özlem Kuyu yarışırken Nedime Kaya İlköğretim Okulu adına Aytekin Çelebi, Nurdan Sözalan, Esra Ersoy ve Mithat Kömürcü yarıştılar. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada örgecilere toplam yirmi soru soruldu bu sorular sonunda her iki okulda yetmiş beşer puan alarak berabere kaldılar. Yarışma gereğince yedek sorulara geçildi. Bu bölümdeki sorular sonrasında 95 puan alan Nedime Kaya İlköğretim Okulu birinci olurken 90 puan alan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu İkinci oldu.

İlçemiz Kaymakamı Serdar Karal Birinci ve ikinci olan örgencileri tebrik etti onlara ödüller verdi.

BAŞARINIZI ÖNCELİKLE TEBRİK EDER, YARIŞMANIN CENTİLMENCE GERÇEKLEŞMESİNDEN DOLAYI MEMNUNİYETLERİMİZİ BİLDİRİRİZ. AYRICA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDER VE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.
  : AĞLI YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU MÜDÜRLÜĞÜ17.04.2011 10:30:47