» Feshane Kastamonu Günleri 21 Nisan Perşembe Günü Törenle Açıldı

Kastamonu Günleri Tarihi Feshane Kültür Merkezin de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kas der Genel Başkanı Derya Ovalıoğlu ve birçok katılımcıyla birlikte görkemli bir törenle açıldı.

Etkinlik kapsamında Kastamonu ilçe belediyeleri bazı ilçe kaymakamları Kastamonu sivil toplum kuruluşları ilimiz kültürüne yön veren kurumlar hemşerilerimizin sahibi bulunduğu firmalar stantlar açarak memleketimizin tarihini kültürünü güzelliklerini sergilediler.

Tarihi Feshane kültür merkezi üç bölümden oluştu; ana bölümde yukarda saydığımız kurum ve kuruluşlar yer alırken feshane içinde diğer bir bölümde yöremize ait ürünler sergilendi ve satışları yapıldı.

Açık alanda ise kurulan stantlarda genelde etli ekmeğimiz başta olmak üzere lokanta ve kafeterya türü mekânlarda bu lezzetler katılımcılara sunuldu. Gürbetçi hemşerilerimizin yanısıra İstanbullular da oldukça yoğun ilgi gösterdiler.