» Kale Şenlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

11. Ağlı Kale Şenlikleri ikinci günü 16 Temmuz cumartesi oldukça yoğun katılımla başladı ve coşkulu bir şekilde devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep birlikte okunmasıyla başlayan programda açış konuşması yapan Belediye Başkanımız Muharrem Dinç katılımcıları selamladıktan sonra kale şenliğini başlatıp bu günlere getiren eski başkanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; şenlikler artık ilçemizin en büyük etkinliği olmuştur özellikle gurbetteki hemşerilerimiz izinlerini şenlik tarihine göre ayarlamaktadırlar. Yılda birkaç günde olsa ilçemizde büyük bir hareketlilik yaşanmakta, gurbetle sılanın bütünleşmesi sağlanmaktadır. Kale şenlikleri dostluk ve kardeşliğin zirveye taşındığı günler haline gelmiştir. Etkinliğimize katılarak şenliklerimize renk katan bizleri mutlu eden tüm dost ve hemşerilerimize teşekkür ederim dedi.

Kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Serdar Karal’da Kale şenliklerinin etkisinin ilçe sınırlarını taşdığını birçok misafirin ve gurbetçinin bu vesileyle ilçemize geldiğini görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Hemşerimiz Murat Güven’nin sunumunu yaptığı programda konuşmaların ardından davul zurna ve Kastamonu halk eğitimi merkezi halk oyunları ekibinin gösterileri davetliler tarafında beğeniyle izlendi.

Oldukça kalabalık katılım nedeniyle stantların önünde yıgılmalar oldu. Yöremizin düğün böreği büyük ilgi gördü. düğün böreği yapan ustalar önceden hazırladıkları malzeme kısa sürede bitince müşterilere saatler sonrasına randevu verdiler adeta gün boyunca yoğun ilgi nedeniyle yok sattılar.

Kalede Konser

Günün akşamında kalede konser verildi. Davulzurna ve kemaneyle başlayan programda sanatçılar Bay Bilo, Orhan Canayakın, Melisa, Ayhan Polatkan, Ahmet Aykın ve Gülcan Kara sahne aldılar. Sanatçıların sahne aldıkları sırada Ahmet Ulu tarafından organize edilen havayi fişek gösterisinde Ağlı Kalesi semaları rangarenk ışıklarla süslendi.ayrıca yine Ahmet ulu’nun organize ettiği çeşitli ışık gösterileri, ışık şelaleleri katılımcılar tarafından zevkle izlendi.

Gece 23:30 a kadar devam eden programda baştan itibaren son ana kadar yoğun katılım devam etti.

Kale Şenliklerininin 3. ve son günü olan Pazar günüde aynı yoğunluk devam etti ikinci gününde olduğu gibi düğün börekçileri talebi karşılamakta zorlandılar. Öğlen saatlerinde başlayan programda davul zurna ve sanatçılar sahne aldılar çocuklara ve büyüklere yönelik çeşitli yarışmalar yapıldı. Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'de şenliğe katılarak birde konuşma yaptı. Köylü, Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti. Katılımın iyi olmasından duyduğu memnuyeti belirti.

İçinde yer almaktan onur duyduğum bir organizasyondu. Her şey çok güzeldi. Emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerimle...
  : murat güven05.08.2011 03:20:33