» ÇORLAR MAHALLESİ HALKI ARTIK RAHAT UYUYACAK

İlçemiz Selmanlı Çorlar Mahallesi üzerinde bulunan ve düşme tehlikesi gösteren dev kaya kırılarak tehlike ortadan kaldırıldı.

Çukurda bulunan çorlar mahallesinin tepesinde tehlikeli durumdaki dev kaya uzunca zamandır mahalle halkının uykularını kaçırıyor. Gündüzleri de akıllarından çıkmıyordu. Büyük bölümü boşta bulunan kayayı altından destekleyen kayalar zamanla don ve güneşle yıpranmış dağılma durumuna gelmişti.

Konuyla ilgilenen belediyemiz yaklaşık bir yıl önce resmi yazılarlar ve Belediye Başkanımızın yaptığı görüşmelerle yetkilileri olaydan haberdar etmiş bu tehlikenin ortadan kaldırılması için çalışma başlatmıştı. Bu doğrultuda İl Acil Afet Müdürü Ekrem Küçükbayram teknik ekibiyle birlikte düşme tehlikesi olan kayayı incelemiş mahalle halkı adına büyük tehlike olduğunu belirtmişti. Yapılan yazışmalar sonrasında çorlar Mahallesi Bakanlar Kurulu tarafından afete maruz bölge ilan edilmiş mahallenin boşaltılması düşünülmeye başlanmıştı.

Belediye Başkanımız konuyu valimizle paylaşarak yardım talebinde bulundu. Valimizin talimatıyla Özel idare ve kaymakamlığın katkılarıyla İl Acil Afet müdürlüğü teknik ekibiyle ve Selmanlı Mahallesi sınırları için de mermer ocağı işleten Devrek Mermer Teknik ekibiyle belediyemiz bir komisyon oluşturarak çalışmalar başlatıldı.

Öncelikle kırılması düşünülen kayanın mahalleye zarar verilmemesi için Yerleşim yerinin üst kısmında bulunan kayaların altındaki bayıra dozerle kademeli setler oluşturuldu. 31 Ekim pazartesi günü mahalle can güvenliği nedeniyle boşaltıldı ve il Acil Afet Müdürlüğü teknik ekibi Belediye Başkanımız Mahalle Muhtarı İsmail Yanıkkaya, Mermer ocağı teknik ekibi eşliğinde çalışma başlatıldı. Mermer ocağına ait paletli ekskavatör kırıcısıyla kaya kırılarak tehlike ortadan kaldırıldı kayadan kopan bazı parçalar yuvarlansa da önceden oluşturulan seti aşamadı.

Çok teşekkür ederim
  : Okan İster27.11.2011 18:50:36