» YEŞİLPINAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI

İlçemizin Azdavay İlçesi sınırındaki son köyü olan Yeşilpınar Köyü Dana Mahallesinde çıkan yangında ahşap dört ev tamamen yandı.

7aralık Çarşamba günü saat 15 civarında Esat Civek’e ait evde başlayan yangın kısa sürede yayıldı çevresinde bulunan köy odası ve ilçemizde akaryakıt istasyonu çalıştıran Hizel ailesine ait iki katlı iki eve ulaşan yangın itfaiyelerin müdahalesine rağmen dört evin tamamen yanmasına neden oldu.

Yangının büyümesi neticesinde itfaiyemiz yetersiz kalınca çevre ilçelerden ve ilden çok sayıda itfaiye yangına müdahale etmek için olay yerine geldi. İlçemiz itfaiyesi yanı sıra Azdavay, Devrekâni, Seydiler, Küre, Şenpazar, Pınarbaşı, Kastamonu Belediyeleri itfaiyeleri ve orman itfaiyeleri yangına müdahale etti. Bu müdahaleler neticesinde başta Turnalı Dernek Başkanı Yusuf Usta’nın evi olmak üzere diğer evler kurtuldu. Bir ara Yusuf Başkanın evinin çatısı da yanmaya başladıysa da itfaiye araçlarının yerinde müdahalesiyle söndürüldü. Yangının söndürülmesine itfaiyecilerle birlikte çevre köy haklıda yardımcı oldu. Özellikle Yeşilpınar Muhtarı Aydın Özsoy’un gayreti köy yolunun çok dar olması nedeniyle itfaiye araçlarını gereken tarafa yönlendirmesi daha büyük zayiat olmasını önledi. Tek tesellimizin can kaybının olmadığı yangında Yeşilpınar halkına geçmiş olsun diyor yangına müdahale eden itfaiyecilere ve yangının söndürülmesi için destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

benimde köyüm yeşilpınar.
  : aynur pınar05.06.2014 20:06:24

geçmiş olsun ALLAH CC beterinden korusun
  : mehmet TURNACI10.12.2011 20:13:38