» TARİHİ KIZAK (KAYIK) YARIŞLARI YAPILDI

Daha önce 25 Şubatta yapılması kararlaştırılan yarışlar olumsuz hava şartları nedeniyle iki kez ertelenmişti.

8 Mart Perşembe günü gerçekleşen tarihi kızak yarışlarımız olumsuz hava şartlarının zorluklarına rağmen oldukça coşkulu ve heyecanlı geçti. Yerli yabancı çok sayıda izleyicin katıldığı yarışlara ulusal ve yerel basında büyük ilgi gösterdi. T.R.T televizyonunda uzun yıllardır yayınlanan gezelim görelim programı ekibi de yarışlara katılarak çekimler yaptılar ileriki günlerde yayınlanacak program önceden duyurulacaktır. Tarihi kayık yarışlarına bu ilk defa Belediye Başkanımızın girişimleriyle Geleneksel Spor dalları Federasyonu katıldı. Kupa ve madalyalar federasyon tarafından verildi ayrıca ilk üçe giren yarışmacılara federasyon tarafından para ödülü verildi. Böylece tarihi kayık yarışlarımız ilk defa ulusal olmuş oldu. Yarışlara İlçemiz dışından Kastamonu, Azdavay, Küred’en yarışmacılar katıldılar.

Dört yüz yılı geçkin ata sporumuz kayık yarışlarının yapıldığı tarihi yarış alanında yaklaşık bir buçuk metre kar olmasına rağmen Sinan Mahallesi halkı tarafından hazırlanan kızak yolunda yapılan yarışta Aliosman Dikmen Yanımalaklı isimli kayığıyla birinci olurken, Cengiz Özkan Cinibiz isimli kayığıyla ikinci, Erdoğan Karaş Kara Kayık isimli kayığıyla üçüncü oldu.

Dereceye girenler ödüllerini ve kupalarını Vali yardımcımız, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızdan aldılar. Bilindiği gibi tarihteki özüne bağlı kalarak birinciye koç, ikinciye hindi, üçüncüye ise horoz verildi. Belediyemiz tarafından katılanlara bardakta tarhana çorbası ve çay ikram edildi. İlçemiz Gölcügez Köyünden olan Kastamonu organize sanayide fabrikaları bulunan Miskos helvaları sahibi Ayhan, Aydın Vural kardeşler katılanlara kağıt helva dağıttılar. Belediyemiz tarafından yaptırılan küçük kızaklara da katılımcılar kısa alanda bindiler katılanlar hoşça vakit geçirdiler.

Tarihi kayık yarışlarının yapılmasında Sinan Mahallesi halkının büyük katkıları oldu. Özellikle öz verili çalışmaları için Mahalle Muhtarı Gürsel Öztürk, Remzi Karaş, Kamil Yaman, Remzi Turan, Uğur Turan, Şahin Mangaloğlu, Erhan Mangaloğlu, Cengiz Özkan, Ahmet Öztürk yolun hazırlanması için İstanbul’dan gelen Nihat Özkana çok teşekkür ediyoruz.