» İLÇEMİZDE YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KURULUYOR

İlçe merkezinde Salı günleri kurulmaya başlayan yöresel ürünler pazarı çok yoğun ilgi görüyor.

Bilindiği gibi ilçemizin çevresi köylerle çevrili olmasına rağmen böyle bir alışkanlık olmadığı için ilçe merkezinde yöresel köy ürünü bulma imkanı yoktu. Bu ürünlere ihtiyaç duyanlar köylere sipariş vermek kaydıyla temin etmeye çalışıyorlardı. Belediyemizin yaptığı bir çalışmayla İlçe merkezinde bulunan iftar çadırı el işleri ve yöresel ürünler pazarı olarak düzenlendi. İlk hafta sade iki hanım tarafından getirilen ürünler Belediye Başkanımız ve Belediye personelimiz başta olmak üzere özellikle gurbetten gelen hemşerilerimiz tarafından tüketildi. Pazardaki alışverişten memnun ayrılan hanımlar komşularına da duyurarak daha çok katılımı sağladılar. Dördüncü haftaya girilirken yaklaşık 8 – 10 hanım tarafında yöresel köy ürünleri pazara getirildi.

Özellikle gurbetten gelen hemşerilerimiz ve memurlar tarafından oldukça yoğun ilgi gören yöresel ürünler pazarında taze süt, yoğurt, ekşimik (lor) köy ekmeği, köy yumurtası, tereyağı, yöremizde yere yazma olarak bilinen ekmek çeşitleri, serme (yufka) kete, un helvası mevsimlik ormandan ve yaylalardan toplanan mantar çeşitleri, sarmalık kabalak diğer adıyla yer yaprağı gibi ürünler satışa sunuluyor. Bunun yanında bazı hanımlar el örgüsü ve işlemelerde getirerek sergiliyorlar ve satıyorlar.

Belediyemiz El İşleri ve Yöresel Ürünler Pazarının ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

: mehmet TURNACI31.05.2012 07:06:22