» 2500 YILLIK TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

İlçemiz Selmanlı Mahallesi sınırları içinde izinsiz yapılan kazıda 2500 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen tarihi eserler çıktı.

Bazı vatandaşlar tarafından bir tarlada yapılan kazıda dönemin komutanına ait olduğu tahmin edilen bir mezar çıktı. Kastamonu Müze müdürlüğünün yaptığı incelemeye göre yaklaşık 2600 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen bir resim görenleri hayrete düşürdü.

Mezarın kubbeli şekilde yapılmış olan kapak kısmının ayakucu tarafında bulunan kabartma tabir edilen taş oyularak yapılan renkli resimde bir erkek iki bayan iki çocuk ve ikide kuş resmi bulunuyor. Müze yetkilerinden alınan bilgiye göre komutan olduğu sanılan kişinin kabri olduğu resimdeki diğer kişilerinde yakınları, aile bireyleri olduğu tahmin ediliyor. Bu resmin değerinin çok büyük olduğu belirtiliyor. Kazan kişiler tarafında mezardaki kişiye ait olduğu tahmin edilen tarihi eşyaların alındığı bunların bulunmasına çalışıldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili geniş şekilde araştırma ve soruşturmalar sürdülüyor.

Yine müze yetkililerinden alınan bilgiye göre alanın çevresinde de buna benzer tarihi eserlerin olabileceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla çevrede geniş incelemeler yapılıyor. Muhtemelen Karabük Üniversitesinden bir profesör eşliğinde bir ekibin gelerek bölgede çalışmalar yapacağı söyleniyor.