» İLÇEMİZDE ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçemiz Selmanlı Mahallesi sınırları için izinsiz yapılan bir kazı sonucunda ortaya çıkan tarihi eserler gün yüzüne çıkarılıyor.

Kastamonu Müzesi Müdüresi Nimet Bal ve ekibi, Karabük Üniversitesi ögretim üyesi konunun uzmanı yardımcı Doçent Şahin Yıldırım ve ekibi bölgeye gelerek kazı çalışmalarını başlattılar. Sabah sekiz otuzda işbaşı yapan ekip akşam onsekiz otuza kadar çalışıyor. Kazı alanına getirilen konteynırda kalan görevliler le yirmi dört saat boyunca alan gözleniyor korunuyor.

Çevrede yapılan araştırmalarda geçmiş tarihe ışık tutacak başka tarihi eserlerinde olduğu tahmin ediliyor. Kastamonu Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ilçemize gelerek Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla birlikte tarihi eserleri inceledi. Yetkililerden bilgi aldı. Valimizi bilgilendiren Kastamonu Müzesi Müdüresi Nimet Bal ve Karabük Üniversitesi Arkolok ları çevrede başkada tarihi eserlerin çıkabileceğini belirterek farklı noktalarda da kazı çalışması başlatacaklarını belirttiler. Zonguldak kömür işletmelerinden gelen mühendisler alanın rotgenini çektiler. Çalışmasını tamamlayarak ilçemizden ayrılan bu ekip yaklaşık 10 gün içinde bir rapor hazırlayarak yetkililere sunacaklarını belirttiler. Kendisiyle görüştüğümüz konunun uzmanları buradan gelecek rapor doğrultusunda çalışmalarımız farklı alanlarda yoğunlaşa bilir dediler.