» KALE ŞENLİKLERİDE AYHAN AŞAN ÇOŞKUSU

Kale şenliklerinin ikinci günü Muhammet Tunisi Anıt Mezarının açılışıyla başladı. Heyet hep birlikte kaleye geçti

Kastamonu Valimiz Erdoğan Bektaş, Tunus Büyük Elçisi, elçilik görelileri ve Türkiye Tunus Dostluk Derneği Başkan ve üyelerinin katılımıyla A.T.M Derneği öncülüğünde Tunuslar Köyündeki Muhammet Tunusi Anıt Mezarının açılışıyla başlayan ikinci gün buradaki programın tamamlanmasından sonra Ağlı Kalesine geçildi. Kalede misafirlere ikram edilen yemek sonrası programa geçildi. Davul zurna ekibi ve Kastamonu dan gelen halk oyunları ekibi gösterileriyle herkesin beğenisini kazandı. Protol konuşmaları sonrasında Valimiz başka bir programa katılmak için, Tunus Büyük Elçisi de Ankara’ya dönmek için kaleden ayrıldılar.

Akşam gerçekleşen konserde Cideli Emin, Gülcan Kara ve Ayhan Aşan sahne aldılar. Havanın kararmasıyla Ahmet Ulu tarafından organize edilen havai fişek gösterisi Ağlı Semalarını renklendirdi. Katılanlar büyük bir hayranlıkla izledikleri gösterilere tempo tutarak eşlik ettiler. Sanatçı Ayhan Aşan'a çok yoğun ilgi oldu Ağlı kalesi çok kalabalık zamanlarından birini yaşadı. Murat Güven’in sunuculuğunu yaptığı programda Belediye Başkanımız sanatçılara, Ağlı Dernek Başkanı Salim Dinç ve A.T.M Dernek Başkanı Ayhan Ünal’a plaket verdi.