» 66. AĞLI PANAYIRI 5-9 EYLÜL TARİHLERİNDE YAPILDI

İlçemizde 65 yıldır yapılmakta olan Ağlı panayırın 66 .sı eylülün il haftasında gerçekleşti.

Her yıl olduğu gibi Çarşamba günü başlayan panayırın ikinci günü oluşan hayvan pazarına yoğun ilgi oldu ilçemiz ilimiz den çok sayıda alıcı satıcı katılırken komşu illerden de hayvan alıcı ve satıcıları katıldılar.

Panayırın üçüncü günü olan Cuma günüde hanımların yoğun katılımı gerçekleşti özelikle tekstil ve mutfak ürünlerine yoğun ilgi oldu. Eskiden olduğu kır kahveleri davul zurna ekibi ve çeşitli eğlenceleriyle özellikle orta yaş ve üzeri olanlara çocuk yılları nostaljisini hatırlattı.

Çok sayıda yiyecek çadırı kuruldu bunlar arasında tarihten günümüze gelen kuyu kebabı, düğün böreği, sıkma ve lokma katılımcılar tarafından bol bol tüketildi. Özellikle iki adet düğün böreği çadırında börek almak isteyenler hep sıraya girmek zorunda kaldılar.