» ANA SU DEPOMUZDA YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI

İlçemiz şebeke suyunun büyük bölümünü temin ettiğimiz Kaynarca ana depomuzdaki yenileme çalışmalarımız tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl sert geçen kışta yaşananların tekrar yaşanmaması için bir takım önlemler alındı. Var olan sistemde motopomplar su deposunun üzerinde bulunuyor dolayısıyla kısacık bir cereyan kesilmesinde motorlar hava yapıyor su basmıyordu. Belediyemiz elemanları havasını alıp tekrar çalıştırmadan normale dönmüyordu, geçtiğimiz kış bu konuda yollar kapandığı için sıkıntı yaşanmıştı. Belediyemiz fen memurluğunun hazırladığı bir projeyle su deposunun hemen yanına alt kısma yapılan yeni yere alınan motorlar depodaki suyun alt seviyesine yerleştirildi. Böylece su, motorların üzerinde kaldığından hava yapma sorunu ortadan kaldırıldı. Belediyemiz tarafından yeni alınan farklı bir motopompla da elektrik sarfiyatımız oldukça aşağıya düştü. Bütün bu çalışmaları belediyemiz işçileri ve İş.Kur la gerçekleşen kamu yararına çalışma projesi kapsamında belediyemizde çalışan elemanlarla fen memurluğumuz öncülüğünde gerçekleştirdik.