» Danacıda Bir Asırlık Sorun Çözüldü.

İlçemiz merkezine en yakın merkezden sonra en çok nüfusa sahip Danacı Mahallesi Aşağıgeriş’in bir asırlık yol sorunu çözüldü. Danacı Mahallemiz Aşağıgeriş ve Elles köylerini ilçemize ulaştıran yol, kış aylarında ufacık bir kar yağışında kapanıyor, araç geçişine imkân vermiyordu. Etrafı düzlük olmasına rağmen yol çukurdan kalıyor, fırtına rüzgâr çevredeki karları savuruyor çukurda kalan yolu dolduruyordu. Zaman zaman belediyenin iş makineleri saatlerce bu yolu açmak için uğraşıyor, bazende özel idareye ait büyük iş makineleri çağırılıyor yol ancak öylece açılabiliyordu. Mahallenin muhtarları ve halk yıllardır bu sorunu çözdürememişlerdi. Gerçi seçim öncelerinde sözler almışlardı ama seçim sonrası hep unutulmuştu. Bir asırlık bu sorunu çözmeye karar veren belediyemiz il genel meclis üyelerimiz vasıtasıyla özel idareyle de iş birliği yaparak Azdavay ve Devrekâni Belediyelerinde kamyon takviyesi alarak on günlük sıkı bir çalışmayla yaklaşık bir kilometrelik bu yolu doldurduk. Ana yoldan itibaren yarım metreden başlayarak, bazı noktalara yaklaşık dört metre dolgu yaptık. Önceleri bir dere görünümündeki yol son şekliyle ilçeden mahalleye kadar güzel bir yol olarak görülüyor. Belediye Başkanımıza teşekkür eden Mahalle Muhtarı benim yaşım altmışın üzerinde ben bu yolun çocukluğumdan beri kışın çok sorun olduğunu biliyorum rahmetli babamda aynı şeyleri söylerdi. Çok uğraştım ama bir türlü yolumuza çözüm bulamadım. Köyümüzün bir asırlık sorununu siz çözdünüz sayın başkanım size ekibinize şahsım ve mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum, sizden Allah razı olsun dedi.