» İLÇEMİZDE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

İlçe merkezinde Halk eğitim Müdürlüğü Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye iş birliği ile Arı Yetiştiriciliği kursu açıldı.

Yirmi kursiyerin katıldığı kurs Belediye binasında Belediye Başkanlığınca tahsis edilen yerde başladı. Seksen saat devam edecek kursta Tarım ilçe müdürü Veteriner hekim Ufuk Yeniay ve tarım İlçe çalışanları Ziraat teknikeri Ahmet Usta, Veteriner sağlık teknisyeni Süleyman Türk eğitici olarak derslere giriyorlar. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere konuyla ilgili belge verilecek. Kurs İlçe Halk Eğitim Müdürü Enver Genç oğlu’nun nezaretinde devam ediyor.

19 Şubat Salı günü ilçeye gelen tarım İl Müdürü Osman Yaman İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanımız birlikte kursu ziyaret ederek öğreticiler ve kursiyerlerle sohbet ettiler. Tarım İl müdürü yaptığı konuşmada kursiyerlere birlikte proje hazırlayıp çeşitli kredilerden yararlanarak başarılı bir arıcılık yapmalarını önerdi kursiyerlerin sorularını cevapladı.