» YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARIMIZA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İlçemiz merkezinde Belediyemiz tarafından oluşturulan yöresel ürünler pazarımıza ilgi artarak devam ediyor.

Her Salı iftar çadırı olarak yapılan kapalı alanda ilçemiz köy ve mahalle hanımları tarafından kurulan yöresel ürünler pazarı halkımız tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Yaz aylarında özellikle gurbetçilerin ilçemizde olduğu zamanlarda kurulması düşünülerek yola çıkılan yöresel ürünler pazarına ilgi kış aylarında da devam edince ara verilmeden pazar kurulmaya devam ediyor.

Köylü hanımlar ürettikleri yağ yoğurt süt yumurta somun ekmek yöremizde serme olarak bilinen yufka mantı kesme makarnalar erişte gibi becerileri doğrultusunda ürettikleri yöresel ve doğal birçok yiyecek maddesini pazara getirerek müşterilerinin hizmetine sunuyorlar. Kendileriyle görüştüğümüz hanımlar ürünlerimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Örnek olarak köy yumurtasını bu zamanlarda en fazla 25 – 30 kuruşa esnafa satarken şimdi kendimiz 50 kuruşa satıyoruz üreticiden tüketiciye aracısız ulaşmış oluyoruz bizlere bu imkânları hazırlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz dediler. Bizlerde Ağlı Belediyesi olarak ilçemizde güzel bir başlangıca öncülük eden üreten ve ürettiklerini pazarlayan ilçemiz hanımlarına ve onlara destek veren beylerine aile büyüklerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı işler bol kazançlar diliyoruz.