» İLKBAHARIN MÜJDECİSİ LEYLEKLERİMİZ ERKEN GELDİLER

İlçemizde yüz yılı aşkın bir zamandır yuvaları bulunan leyleklerimiz bu yıl erken geldiler.

Genellikle yirmi iki martla yirmi dört mart tarihlerinde geldiklerini bildiğimiz leyleklerimiz bu yıl kış ayının oldukça yumuşak geçmesi nedeniyle ilçemiz merkezinde bir binanın çatısında buluna yuvalarına yaklaşık bir hafta önce geldiler.

On dört mart Perşembe günü erkek ve dişi olduğunu tahmin ettiğimiz iki kişilik leylek ailesi tarihi yuvalarına yerleşerek ilçeyi yukardan izlemeye başladılar. Leylekler gagalarını birbirine vurup tak, tak sesleri çıkararak adeta geldiklerini ilçe halkına haber verdiler. Her yıl bu şekilde gelerek burada üreyen çoğalan leylekler sonbaharda dört veya beş kişilik leylek ailesi olarak ilçemizden ayrılırlar bu yılda olduğu gibi kış mevsimi sonunda iki kişilik bir aile olarak gelirler. Nereye giderler ailenin diğer üyeleri nerede kalırlar ilçemizdeki yuvaya dönecek iki kişilik aileyi kim nasıl belirler bunlar hiç bilinmez.

Kastamonu Ağlı ilçesi çokk güzel...
  : Zeynep Sert18.05.2013 16:35:19