» YİBO GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yetkililer tarafından yapılan araştırmalar sonucu depreme dayanıklı olmadığı için geçen yıl kapatılmıştı.

Güçlendirilmesine karar verilen okul binası ve yatakhane kısmında güçlendirme çalışmaları başladı merkezi Ankara’da bulunan bir firma tarafından ihale sonucu alınan okulun güçlendirme çalışmalarının eylül ayına kadar tamamlanacağı belirtildi.

İlköğretim olarak açılması örgenci sayısı düştüğü için mümkün olmayan okulumuz büyük ihtimalle yatılı kız meslek lisesi olarak hizmet verecek. Valimiz tarafından kız meslek lisesi olarak açılacağı belirtilmişti. Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Milli eğitim Müdürü okulun kız meslek lisesi olarak açılacağı hangi bölüm olduğu hakkında karar verilemediğini belirterek kız meslek lisesi, kız sağlık meslek lisesi, kız imam hatip lisesi üzerinde durulmaktadır ilçe ve çevre için hangisi daha verimli olacaksa o bölümü açmak istiyoruz bu konuda çalışmalarımız devam ediyor dedi.