» KALEDEKİ SARNICI TEMİZLEDİK

kaledeki sarnıcı temizledik

ilçemizde Tarihi Kalemizde bulunan yaklaşık bin yıllık tarihi  su sarnıcı belediyemiz elemanları tarafından temizlendi.

Kastamonu ve Ağlı ilçemizin fethinden önce Bizanslılar tarafından Kalede yaklaşık on adet  su sarnıcı yapılmış bunlardan sadece bir tanesi günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Zemini yosunla kaplanmış bu sarnıcı İl Kültür Müdürüyle de görüşerek iş makinesi ve elemanlarımızla temizledik. Eksilen suyu da itfaiye aracımızla su basarak tamamladık. Sarnıcın içinde bulanan semender olarak bilinen balık kertenkele arası canlılara zarar verilmeden yapılan çalışmalar neticesinde Ankara Hacettepe üniversitesinden gelen bir yetkili bu canlılardan iki üç tanesini alarak incelemeler yapmak üzere Ankara ya götürdü.