» ATIKSU VE KANALİZASYON ARITMA TESİSİ YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ilçemizde geçtiğimiz yıl tamamlanan altyapı kanalizasyon çalışmalarından sonra şimdide arıtma tesisi yapımına başlandı.
Bilindiği gibi ilçemizde altyapı kanalizasyon büyük sorun olmuştu geçtiğimiz yıllarda yaklaşık on beş kilometrelik kanalizasyon yapılarak ilçemizdeki atık sular ve kanalizasyon toplanarak panayır alanının sonrasında göktaş deresine deşarj edilmeye başlanmıştı. Bu noktaya arıtma yapılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar netice verdi. konuyla ilgili yapılan proje ve   Belediye Başkanımızın Ankara'ya yaptığı ziyaretler sonrasında çevre bakanlığından yapıla iki ayrı bağış kalemiyle arıtma tesisi ihale aşamasına geldi. geçtiğimiz ay yapılan ihale sonrasında Kastamonulu bir inşat firması ihaleyi alarak arıtma tesisi çalışmalarını başlattı. tesisin yapılmasıyla arıtılan atık sular göktaş deresine deşarj edilecek. bu noktadan sonra arıtılarak dereye deşarj edilen sular tarım sulamasında rahatlıkla kullanabilecek duruma gelecek. Arıtma tesisimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Süreç içinde katkısı olan herkese özellikle Şehircilik ve Çevre Bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.