» 13. KALE ŞENLİKLERİ ÇOŞKUYLA TAMAMLANDI

Mübarek Ramazan Bayramıyla Birlikte Gerçekleşen 13. Kale Şenliklerinde Büyük Çoşku Yaşandı.
Gurbetteki Hemşerilerimizin Bayram ve Kale şenlikleri nedeniyle ilçemizde olmasından dolayı Kale şenliklerimiz en yogun katılımlarından birini yaşadı. Cumartesi günü ve akşamı kale yolunda trafik zamanzaman yoğunluk nedeniyle tıkandı. Konser sonrası kaleden ayrılmak isteyenler uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Cuma günü Cuma namazı sonrası mevlidi şerif programıyla başlayan Kale şenliklerimizde İlçemiz ve çevre İlçelerden gelen seçkin mevlidhan hocaların okuduğu Kuranıkerim ve mevlid dinliyenleri başka alemlere sevk etti, duyguları yogunlaştırdı. Mevlid programının sponsorluğunu Kırmaoğlu Mahallesinden Merhum Naim Yürükelin oğullar üstlendiler kendilerine teşekkür ediyoruz. Yürükel ailesi tarafından mevlid sonrasında katılan herkese yemekde ikram edildi.
Kalemizde manzaraya hakim noktada kurulan kır kahvemiz ve ilçemizin meşhur düğün böreği standları yoğun ilgi gördü Kale şenlikleri boyunca iki adet düğün böreçisi standlarında yogunluk eksik olmadı Dernek Başkanı Salim Dinç'in Annesi Naciye hanım tarafından üretilen sıkmalarda büyük ilği gördü. Yaşı ellinin üzerinde olanlara nostaljiyi yaşattı. İlçemzide bulunan talebe yurdu tarafından takılan dönerde beyeniyle tüketildi.
Cumartesi günü akşam üzeri protokol konuşmalarıyla başlayan programda akşam gerçekleşen konserde önce Tosya musuki derneğinin iki geç bayan solisti dinleyenlerce çok beğenildi. Katılımcılar beyenilerini alkışlarla ifade ettiler. Hasan Yılmaz'ın sahne almasıyla çoşku zirveye ulaştı. Cideli hemşerimiz ünlü radyo programcısı Ufuk Acar'ın sunuculuğuda her zamn oduğu gibi süperdi. Ufuk'un sunumuyla satılan hediyeli Miskos Kastamonu helvaları tamamı satıldıktan sonra yapılan çekilişte Dernek tarafından temin edilen hediyeler sahiplerini buldu.
Kale şenliklerinin huzur içinde geçmesi hepimizi mutlu etti. konuyla ilgili konuşan belediye Başkanımız Muharrem Dinç Kale şenliklerine katkısından dolayı Ağlı Dernek Başkanı Salim Dinç ve ekibine mevlid programını organize eden Yürükel ailesine Kale şenlikleri hazırlıkları sırasında büyük özveride bulunan Belediye personeline katılımlarıyla bizi onurlandıran herkese katkısı olanlara teşekkür etti.

: recep kesım15.08.2013 11:54:00