» 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Yurdumuzun her yerinde olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

Belediye Meydanındaki  Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerin konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uz.J.2Kd.Çvş Mustafa Karasakal yaptı. Karasakal, "Bugün burada şanlı tarihimizin en önemli sayfalarından birini meydana getiren 30 Ağustos Zafer Bayramının 92’nci yıl dönümünü kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu büyük zafer öncesi Mondros Mütarekesi ve Sevr anlaşması ile Türk yurdunun son parçası olan Anadolu torakları düşmanlarımız tarafından aralarında paylaşılmış, Türk milletine İç Anadolu Bölgesinde küçük bir toprak parçası bırakılmış idi. Türk milleti bu anlaşmalar ile tarih sayfalarından silinmek istenmişti. Yalnız düşmanlarımız şu gerçeği unutmuşlardı, Türk milleti hiçbir zaman, hiçbir dönem esaret altında yaşamamış ve yaşamayacaktır. Bu zafer büyük Türk ulusuyla onun göz bebeği kahraman silahlı kuvvetlerimizin bir yumruk olarak tüm dünyaya Türk’ün tutsak edilemeyeceğini bir kez daha haykırdığı gündür.” dedi.

Kazım Erdem Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasının ardından Belediye Meydanındaki tören sona erdi. Daha sonra İlçe Kaymakamı Adnan Şen tarafından Tebriklerin Kabulü için Hükümet Konağına geçildi. Törene Ağlı Kaymakamı Adnan Şen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Yalçın Pehlivan, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Ağlı ’da görev yapan komutanlar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.