» 68. Geleneksel Ağlı Panayırı Yapıldı

Her sene Geleneksel olarak düzenlenen Ağlı Panayırı her sene olduğu gibi Eylül 'ün ilk haftası Çarşamba günü başladı.

68. Düzenlenen Geleneksel Kastamonu Ağlı Panayırı 3-7 Eylül 2014 Arası 5 gün sürdü.. Panayırın ikinci günün erken saatinde oluşan hayvan pazarına yoğun ilgi vardı. İlçemiz ve ilimizden çok sayıda alıcı ve satıcılar katıldı.

Panayırın üçüncü günü olan cuma günü ise Hanımların yoğun katılımı gerçekleşti.. Özellikle teksil, züccaciye, mutfak ürünleri bulunan pazar yerleri de oldukça kalabalıktı.. Eskiden olduğu gibi davul zurna ekibi gösterileri katılımcıları eğlendirdiler.

Çok sayıda yiyecek çadırı kuruldu bunlar arasında tarihten günümüze gelen kuyu kebabı, düğün böreği, sıkma ve etli ekmek katılımcılar tarafından bol bol tüketildi.

Panayırın dördüncü günü ise yapılan yöresel lezzetler yarışı, yetişkinler halat çekme yarışı, çocuklar çuval yarışı, çocuklar yoğurt yeme yarışı, yetişkinler sıkma yeme yarışı, en güzel buzağı yarışması renkli ve çekişmeli görüntülere sahne oldu.. Sıkma yeme yarışmasına katılan TGRT Avrupa Ekibi nede teşekkür ediyoruz.

Akşam Saatinde Gençlik Meydanında başlayan Mahalli sanatçılar ses yarışması ve Konserimize gösterilen Yoğun ilgi dikkat çekici düzeydeydi..

Yağmurun yağmasıyla programa Belediye düğün salonunda devam edilmek zorunda kalındı. Program sonunda gerçekleşen havai fişek gösterisi büyük beğeni kazandı..

Panayırda katkıları bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz..

Enis Konseri çok güzeldi başkanımıza çok teşekkürler sayesinde yıllardan beri güzel konser dinledikk