» Belediye Borçlarına Ödeme Kolaylığı

Konuyla ilgili olarak Ağlı Belediyesi Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 10.09.2014 tarihli ve 29116 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Söz konusu Kanuna göre Belediyemize borçlu olan mükelleflerimizden ;Su Borcu, Emlak Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları gecikme faizleri, gecikme zamları ve Emlak Vergisi üzerinden hesaplanan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı ile buna bağlı gecikme zammından vadesi 30.04.2014 tarihinden (bu tarih dahil) önce olduğu halde kesinleşmiş olup bu kanunun yayınlandığı tarih itibariyle ödenmemiş bulunan alacaklar ile vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları hakkında uygulanacaktır. Söz konusu kanun kapsamındaki alacaklar için faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi amme alacakları yerine bu kanunun yayınlandığı tarihe kadar Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar tahsil edilecek olup; borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin 1 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını Belediye Hizmet Binası Mali Hizmetler Müdürlüğü Vergilendirme Servisi'ne yapması gerekmektedir. Borçlarını yapılandırma kapsamında taksitle ödemek isteyen mükellefler için ilk taksit Aralık 2014 olmak üzere ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit uygulanacaktır."