» Ceset Yiyen Ayı Yakalandı

İlçemiz Yağlıca Mahallesinde aç kaldığı için 50 gün önce defnedilen Halil Ü.’ye ait cenazeyi mezardan çıkaran ayı, cesedin bir kısmını yedi. Mezarın 2-3 metre ilerisinde bulunan ceset, tekrar kefenlenerek aynı mezarlığa defnedildi.

Olay sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından ayının tespitine başlanıldı. Bu kapsamda ekipler, mezarlığın yakınına domuz leşi koydu ve ayıyı tespit içinde yakınına foto kapan kurdu. Birkaç gün sonra mezarlığa musallat olan ayı, tekrar gelerek domuz leşinin bir kısmını yedi. Mezarlığın yakınına kurulan foto kapana yakalanan ayı, foto kapanı fark etmesi üzerine olay yerinden hızla uzaklaştı. Foto kapana yakalanan ayı ile daha önce mezarlığa gelen ayının izleri karşılaştırılarak aynı ayı olup olmadığının tespitine başlanıldı. Ayının ayak izlerini de takip eden ekipler, izleri karşılaştırdıktan sonra ayıyı uyuşturarak başka bir bölgeye taşındı.

Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği’nde bir araya gelen avcılar, foto kapan görüntülerinden ayıyı inceledi. Avcılar, ayının erkek olduğunu ve kış uykusu öncesi bir hayli kilo aldığını belirtti.