» Belediye Başkanımız Şahin ÇOLAK'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı

Eğitim bir toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktördür. Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol almışlardır.

Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi eğitimli gençler sayesinde mümkündür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip, kendine güvenen, özgür düşünen bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol öğretmenlerindir. Hayatımız boyunca izleyeceğimiz yolun ilk temel taşları ailelerimizin ardından öğretmenlerimiz tarafından döşenir.  Küçük yaşta bizlere temelini verdikleri eğitimle kendimizi geliştirir, bilgi, birikim, kültür sahibi oluruz. Bu sebeple onların verdiği eğitim hayatımızın belli bir noktasıyla sınırlı değildir. Çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları değerli öğretmenlerimizdir.

Son derece saygın ve önemli bir mesleği yerine getiren,  başta Başöğretmen ATATÜRK olmak üzere, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Şahin ÇOLAK