» Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Kutlu Olsun

Çanakkale zaferinin 100.yıl dönümü ve 18 Mart Şehitlerimizi anma günü ülkemizin her tarafında olduğu gibi İlçemizde de büyük coşkuyla kutlandı.
     18 Mart Çarşamba günü gerçekleşen program saat 10.00 da Belediye binası önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Tarih öğretmenimiz Seher BÖLÜKBAŞ' ın sunumuyla başlayan programda ilçe kaymakamlığı, Garnizon komutanlığı, Belediye Başkanlığımız çelenklerini sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Uz.J.2Kd.Çavuş Mustafa Karasakal tarafından günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı.
     Bir erkek bir kız örgencinin konuyla ilgili şiirlerini coşkuyla okudu ve ilk program böylece sona erdi.
     Konuyla ilgili ikinci program 10.30' da Kazım Erdem Çok Programlı Lisesinde yapıldı. Programa İlçe Kaymakamı Sayın Adnan ŞEN, Belediye Başkanı Sayın Şahin ÇOLAK, İlçe Garnizon Konutanı V. Jandarma Ast. Üstçavuş Serkan ÖZMEN, Kore Gazimiz Fazlı TOPAL ile daire amirleri, öğretmenler ve halkımız katılmışlardır. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Tarih Öğretmeni Seher BÖLÜKBAŞ tarafından yapıldı. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Kazım Erdem ÇPL 12/A sınıfı öğrencisi Fatih YANIKKAYA kompozisyonunu okudu. Nedime Kaya Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve video gösterileri sunuldu. Kazım Erdem Çok Programlı Lisesi Okul Müdür V. Neslihan COŞKUN liderliğinde 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri tiyatro gösterisi ile son buldu.
    İl Özel İdaresi çalışanı Cebrail KELEŞ' in yazmış olduğu "Ağlılı Yusuf Çavuş" isimli piyes öğrenciler tarafından sergilenmiş ve programa katılan herkes yoğun duygular yaşamıştır.
    Öğrencilerimiz Çanakkale konulu tiyatroyu çok başarılı oynadılar ve salonda buluna izleyicileri âdete o günlere götürdüler. Öğrencilerimizi kendilerini bu güne hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor Şehitlerimizi Minnet Şükran ve Rahmetle anıyoruz.
    Programın sonlarında kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinliklerin sona ermesinin ardından tüm davetlilere o günlerdeki yoksulluğu ve açlığı temsilen kuru ekmek ve hoşaf ikram edildi.