» 14' ncü Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri Gerçekleşti

Her sene geleneksel olarak farklı tarihlerde düzenlenen Ağlı Kale Şenlikleri, Ağlı Panayırı ve Türk-Tunus Dostluk Günleri ilk defa bu sene birleştirilerek 14' ncü Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri adı altında 12-16 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşti. 13 Ağustos Perşembe günü erken saatlerde kurulan hayvan pazarıyla başlayan etkinlikler park ve yolcu bekleme durakları ve yeni alınan hizmet araçlarının hizmete sokulmasıyla devam etti. Daha sonra buzağı güzellik yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 14 Ağustos Cuma günü cuma namazından sonra Ağlı Kalesinde İlçe Müftümüz, imam ve müezzin arkadaşlarımızın güzel sesiyle, Vatanımız milletimiz dinimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin, ebediyete göç eden başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi M. Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının tüm Türk büyüklerimizin , tüm ölmüşlerimizin ruhlarına hitaben Kuranı- Kerim ve Mevlidi Şerif okutuldu. Ve akabinde Ağlı Dernekler Federasyonunun halkımıza yemek ikramında bulundu. 15 Ağustos Cumartesi günü ilçemiz Milletvekili akınına uğradı. Kastamonu MHP Milletvekili Emin ÇINAR, Kastamonu Ak Parti Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Kastamonu AK Parti Milletvekili Av. Metin ÇELİK yanı sıra İstanbul Ak Parti Milletvekili Av. Fatma BENLİ ilçemizi ziyaret ederek bizi onurlandırdılar. Öncelikle Türk-Tunus Dostluk Parkının Açılışı vardı. Ufuk ACAR ' ın sunuculuğu yaptığı programa Kastamonu MHP Milletvekili Emin ÇINAR, Kastamonu Ak Parti Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Kastamonu AK Parti Milletvekili Av. Metin ÇELİK yanı sıra İstanbul Ak Parti Milletvekili Av. Fatma BENLİ, Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Tunus Ankara Büyükelçisi Elçi Ali CHERİF, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit AYDIN, Ağlı Kaymakamı Adnan ŞEN, MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim MAŞALACI, MHP ilçe Başkanı Harun ŞAHİN, Ağlı Ak Parti İlçe Başkanı Bülent ERGİN, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Belediye Meclis Başkan V. Esat KALAY, Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt EKEŞ, Ağlı Dernekler Başkanı Ayhan ÜNAL, Tunus Ankara Dernek Başkanı Ali CENAP İstanbul Un-İş Esnaf Odası ve Alacık köyü Dernek Başkanı Şaban Özdemir, STK ve davetli Ağlılar' ın yoğun katılımlarıyla Parkın Açılışı gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların sonrasında açılışı gerçekleştirilen parkta ilk tahterevalliye binmeyi gerçekleştiren isim ise Kastamonu Valimiz Sayın Şehmus Günaydın oldu. Dostluk parkı açılışı sonrasında ise TÜRBE ZİYARETİ VE TÜRK- TUNUS DOSTLUK ÇEŞMESİ ZİYARETİ de Tunus köyünde bulunan Muhammed Tunusi isimli Tunuslu kumandana ait türbe ziyareti düzenlenerek dualar edilen etkinlikte, protokol üyelerine ikramda bulunuldu. Türbe ziyareti sonrasında ise, Türk-Tunus Dostluk Çeşmesi ziyaret edilerek suyundan içildi ve dualar edildi. Günün son etkinliği Ağlı Kale alanında düzenlendi. Günün anlam ve önemi konuşmalarının ardından Küre-i Nühas Mehter Takımı’nın gösterileri ve Kastamonu HEM Halk Topluğu gösterileri ile devam eden program, hava şartlarının bozulması nedeniyle bazı etkinliklerin iptal etmesine sebebiyet verirken festival ödül ve plaket törenleri ile son buldu.