» Tunus Ağlı Arasında Dostluk Köprüsü

Osmanlı döneminde Ruslara karşı Osmanlı Devletinin yanında yer almak için Tunus’tan gelen Osmanlı saflarında Tunus Ordusunun Komutanı olarak savaşan, Ağlı İlçemizde Ülkesinin adını verdiği Tunuslar Köyüne yerleşen Mehmet Muhammet Tunusi’yi anma Tunus Türkiye Dostluk günü Büyük bir coşkuyla tamamlandı. Adalar, Tunuslar, Müsellimler (A.T.M) Köyleri Derneğinin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” Sloganıyla gerçekleştirdiği organizasyonda, Tunuslar Köyü girişinde Merhum Mehmet Muhammet Tunusi’nin ruhuna hitaben okunan Kuran-ı kerim’le başlayan programda, İlçe Kaymakamı Akif PEKTAŞ, Dernek Başkanı Ayhan ÜNAL, Kastamonu dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hidayet YÜNSEL, Tunus Büyük Elçi vekili Jamila El Ouaer birer konuşma yaptılar. A.T.M köylüleri misafirlerine çeşitli yöresel ikramlarda bulundular. Radyo ve TV program yapımcı ve sunucusu Ufuk’un sunuculuğunu yaptığı programda Kastamonu Milli eğitim müdürlüğü Mehteran ekibi, folklor ekibi gösterisi zevkle izlendi Kastamonulu sanatçılar Gülcan KARA ve Bilal ERTUĞRUL katılımcılara müzik ziyafeti verdiler. Oldukça neşeli devam eden program yağmurla birlikte dolu yağmasıyla noktalandı.