» Ağlı Kale Şenliği Ağası Ziya Çelik oldu

Ağlı ilçesinde, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ağlı Kale Şenlikleri yoğun katılım ve coşku içinde geçti. Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlayan şenlikte, kalenin tarihi yerleri rehberler eşliğinde gezildi. Ağlı Belediye Başkanı Muharrem DİNÇ şenlikte yaptığı konuşmada, bu yıl dokuzuncusunu düzenledikleri şenlik ile gurbetteki Ağlı’ lıları, memleketleriyle buluşturduklarını söyledi. Tüm hemşerilerinin Ağlı`nın kalkınması ve gelişmesi için tek vücut olması gerektiğini ifade eden DİNÇ, hemşerilerinin Ağlı’ya her türlü desteği vereceğine inandığını kaydetti. Şenliklerde Ankaralı Turgut, Şahmeral, Ayhan POLATKAN, Bilal ERTUĞRUL, Ruhi BİRKALIR ve Harbi Enver sahne alarak vatandaşlara güzel anlar yaşattı. Ağlı YİBO ve Kastamonu Şehit Şerife Bacı İlköğretim Okulu folklor ekibi ile davul zurna ekibi de gösterileriyle büyük beğeni topladı. Şenlikte yapılan 2009 Kale Ağası yarışmasını ise 10.000.-TL. ile en çok parayı veren İstanbul`da oturan Ağlı lı iş adamı Ziya ÇELİK (50) kazandı. ÇELİK’e ağa elbisesi giydirilerek şenlik alanında davul zurna ekibi eşliğinde gezdirildi. Öte yandan herhangi bir kene vakası olmaması için şenlik öncesinde Ağlı Kalesi tamamen ilaçlandı. Kale şenlikleri süresince de kene vakasına rastlanmadı. Şenliklere Kastamonu Milletvekili Musa SIVACIOĞLU, Vali Yardımcısı Muammer BALCI, İl Emniyet Müdürü Yusuf ALBAYRAK, İlçe Kaymakamı Akif PEKTAŞ, Azdavay, Küre, Şenpazar, Seydiler ve Taşköprü belediye başkanları, Kas-Der Genel Başkanı Derya OVALIOĞLU, çok sayıda konuk ve Ağlı lılar katıldı. Not: Bu haber Kastamonu Postasından alınmıştır.