» Kırlardere Mahallesinde Yangın

İlçemiz Kırlardere mahallesinde gece çıkan yangında Mehmet EREN’e ait iki katlı ahşap ev tamamen yandı. 1 Ağustos Cumartesi gecesi saat 03.00 civarında başlayan yangına, belediyemiz itfaiyesi ilk müdahaleyi yaparken yangının boyutlarının büyük olması nedeniyle çevre ilçelerin itfaiyelerinden de yardım istendi. Sırasıyla Seydiler, Azdavay Küre ve Devrekâni itfaiyeleri olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler. İlçe Kaymakamı Akif PEKTAŞ ve Belediye Başkanı Muharrem DİNÇ de ilk andan itibaren yangın kontrol altına alınana kadar çalışmalara takip ettiler. İtfaiyecilerin gayretli çalışması ile yanan eve çok yakın olan diğer evlere yangının yayılması önlendi. Kendisiyle görüştüğümüz yanan evin sahibi Mehmet EREN, ailece uyuyorduk, bir anda gelinimin yanıyoruz feryatlarıyla uyandık. Ailece hemen kendimizi dışarı attık. Elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiğimiz yangın evin bir tarafını tamamen sarmış alevler yükselmişti, hemen komşulara haber verdik dedi.