» İlçemizde Ramazan Yine Dolu Dolu Geçti

İlçemiz merkezinde kurulan İftar çadırına geçen yıl olduğu gibi bu yılda her akşam yoğun katılım oldu. Bay bayan yaklaşık 150 ila 300 üz arası hemşerimiz iftar çadırımızda hep birlikte iftar yemeği yedi. Zaman zaman bu sayının 400 lere çıktığı da oldu.

Belediye Başkanımız Muharrem DİNÇ tarafından geçen yıl ilk defa başlatılan iftar programları hem iftar verenler hem de iftara katılanlar tarafından çok büyük ilgi gördü. Her aksam bir iş adamı veya bir esnaf tarafından verilen iftara 10 mahallemiz ve 13 köyümüzün halkı katıldı. İlçemiz halkı yanı sıra iftar vakti ilçemize yolu düşen çok sayıda misafirde çadırımızda orucunu açtı iftar yemeği yedi.

İftarı kimin verdiği hangi mahalle veya köyün davetli olduğu önceden duyuruldu. İftar çadırının önüne kurulan tabelada da belirtildi. İftar yemekleri ilçemiz merkezinde bulunan Yanıkkaya ve Çakıroğulları lokantaları tarafından dönüşümlü olarak hazırlandı aynı lokantaların elemanları tarafından servis yapıldı. İftar sonrası davetli olan mahalle veya köyün imamı tarafından dua yapıldı. Belediye Başkanımızda yaptığı konuşmalarda iftar veren kişiyi tanıttı. İftarı verene ve iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti.