» Alt Yapı Sorunu Kalmayacak

Ağlı İlçesi' nde kanalizasyon temeli atıldı. Sayın valimiz Mustafa KARA' nın teşrif ettiği kanalizasyon işine başlama töreni 15/07/2010 Perşembe Ağlı İlçesi panayır mevkiinde yapıldı.

Temel atma törenine Vali Mustafa KARA, Ağlı Kaymakamı Akif PEKTAŞ, Seydiler Kaymakamı Ulaş AKHAN, Ağlı Belediye Başkanı Muharrem DİNÇ, Küre Belediye Başkanı Kamil AYDINLI, Şenpazar Belediye Başkanı Suat SAYGIN, Orman Bölge Müdürü Ali Sırrı BEŞEL, İller Bankası Bölge Müdürü Yardımcısı Ruşen TORAMAN olmak üzere ilçede bulunan daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu İller Bankası Bölge Müdür Yardımcısı Ruşen TORAMAN’da yapılacak olan alt yapı hakkında teknik ve diğer bilgileri verdi.

TORAMAN ‘’ Ağlı Kanalizasyon şebeke inşaatımızın yer teslimini 12/04/2010 tarihinde gerçekleştirdik. Proje bedeli 1700000 TL olan ihaleyi Safahat İnş. Mimarlık Taahhüt San. Tic. Ltd. Şt. 954618 TL ye aldı. Yapılan kanalizasyonda yaklaşık 15000 metre ana hat ve 3000 metre servis hattı olan işi ilgili şirket 400 günde teslim etmesi gerekiyor.

Vali Mustafa KARA’da “Ağlı ilçesinin içme suyundan sonra kanalizasyon alt yapısı sorununu da bugün başlatacağımız çalışma ile gerçekleştireceğiz.
         İlçenin en zor sorunu olan kanalizasyon bölümü de bu şekilde yapılacak çalışma ile birlikte halledilecek. Yaklaşık olarak 944 bin TL’ye (944 Milyar) mal olacak olan alt yapı çalışması da 400 gün gibi kısa bir sürede bitirilmesi sağlanacak. Benim isteğim Müteahhitten, yaptığı işi kaliteli yapmasıdır. Bunu diğer işlerde olduğu gibi Ağlı’yı da ara ara denetlemeye geleceğim. Yapılacak işler kısa vadeli olmamalı. Uzun vade dayanacak yapılar olmalı. Biz o zaman daha da başarılı oluruz.

Biz artık devlet olarak 2004 yılında çıkarılmış olan yeni ihale yasası ile tüm yapacağımız hizmetleri en geç 2 yıl içinde tamamlıyoruz. Bu çalışmalar daha önceden uzun yıllar yapılmakta idi ve bu yapılan yerler zamanında yapılmadığı içinde tekrar yapmak zorunda kalıyorduk. Biz bu aşamayı sona erdirdik. Şimdi yapılan hizmetlerimizi verilen süre ve zamanda hatta zamanından da önce bitiriyoruz.

Törende söz alan Belediye Başkanımız Muharem DİNÇ konuşmasında özetle: Bir yerleşim yerinin en önemli ihtiyacıhiç süphesiz alt yapıdır. Alt yapısı olmayan bir ilçenin üst yapısıda sağlıklı olmaz. Yaklaşık 400 günde tamamlanacak olan kanalizasyonun deşarz noktasına çevre bakanlığımız tarafından arıtma sistemi de yapılarak, kanalizasyondan çıkan atıklar kesinlikle çevre kirliliğine yol açmayacak. Çevre bakanlığı yetkililerinin verdikleri bilgiye göre arıtılan bu atık su %95 oranında arınacak ve tarımda kullanılabilinecek. İhalenin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyor bu çalışmaların ilçemize, hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi. Törenimize katılan Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm katılanlara saygılar sunuyorum dedi.